Parcelsea erapakiautomaadid hakkavad kandma nime Picapac

13.09.2023
Parcelsea erapakiautomaadid hakkavad kandma nime Picapac

Parcelsea erapakiautomaadid, kuhu saavad pakke jätta kõik kullerettevõtted, koju tarnivad toidupoed ning eraisikud, hakkavad kandma nime Picapac. 

Ärihoone või koduvärava ette paigaldatavat isiklikku pakiautomaati saab rentida igaüks ning see muudab mugavaks nii pakkide vastuvõtmise kui ka nende saatmise. 

“Arengud e-kaubanduses ja muutused pakiteenustes eeldavad logistikas kiiret kohanemist, paindlikku teenuse osutamist ning innovaatilisi lahendusi – pakimahud üha kasvavad, inimesed soovivad oma pakke aina kiiremini ja mugavamalt kätte saada,” tõdes Picapac võrgu arendusjuht Mait Mikker. “Meie jaoks on väga oluline, et pakiautomaadi võrgustik oleks avatud ning inimesteni jõuaksid kõik nende pakid. Tänu isiklikule pakiautomaadile saab pakke vastu võtta ja saata ilma, et peaks kuskile kaugemale minema, samuti ei pea kellegagi leppima kokku aega paki üleandmiseks. See võimaldab säästa aega ja ka raha.” 

Mikkeri sõnul paikneb hetkel üle Eesti ühekokku veidi üle 800 isiklikku pakiautomaati, millest ligikaudu 60% asuvad Tallinnas ja Harjumaal. 80% Picapac pakiautomaatidest on era-, 20% äriklientide kasutuses.

Isiklikul pakiautomaadil on kolm lahtrit, mis on mõeldud nii kirjadele, ajalehtedele, erineva suurusega pakkidele kui ka toidukaupadele. Erapakiautomaati saavad pakke jätta kõik kullerettevõtted ja isegi eraisikud, sest pakiautomaadi lahtrid on avatud olekus ja lukustuvad alles pärast lahtri kinni panemist.

“Soovime, et meie pakiautomaadi kasutamine ja kuvand oleks kõigile lihtsasti arusaadav kogu Baltikumis, Picapac nimi aitab selgusele paremini kaasa ning ütleb: pick a pack ehk võta pakk,” rääkis Mikker. 

Nimemuutus puudutab vaid erapakiautomaatide võrgustikku – tootmisega tegelev Eesti iduettevõte Parcelsea nime ei vaheta. Samuti ei mõjuta nimemuudatus erapakiautomaadi teenuse kasutamist. “Jätkame pilootprojektidega, kuulame klientide tagasisidet ja vastavalt sellele arendame teenust pidevalt edasi,” sõnas ta. 

Picapac isiklikku pakiautomaati saab tellida aadressilt https://picapac.com/